Bio- energetisch Lichaamswerk… iets voor jou?

Bio- energetisch Lichaamswerk… iets voor jou?

Bio- energetisch Lichaamswerk verbindt lichaam, gevoelens, denken en spirit-ualiteit om jouw leven te doen stromen.

Verlang je om je vrijer, authentieker en krachtiger te voelen? Om gewoonweg meer te genieten? Om bewust te verbinden met jezelf en anderen? Wil je jezelf nog meer verkennen door naar de taal en de wijsheid van jouw lichaam te luisteren? Dan is Bio-energetisch Lichaamswerk iets voor jou. 

Jouw levensenergie staat centraal en hoe die terug kan en mag stromen. Via fysieke oefeningen, ademwerk en stemgebruik doorbreekt Bio-energetica blokkades en brengt het je energie en beleving tot uiting. 

Het is een ‘hands on’ benadering waar je met jouw lijf aan de slag gaat. Je begint waar je staat: hier en nu. Voorafgaande kennis of ervaring is niet vereist. Deelnemers getuigen van meer fysieke gronding die hun emotionele stevigheid bevordert. Zij beleven een groeiende belichaming en een integratie van hun emoties. Zij ervaren meer lichaamsbewustwording, nieuwe mogelijkheden en toenemende vrijheid. Je kan de reis maken van ‘ik denk dus ik ben’ naar ‘ik leef doordat ik voel’.

Ik merk hoe lichaamsgerichte interventies uit het Bio-energetisch Lichaamswerk en de dans mensen helpt in het verbinden van hun lichaam en geest. Lichaamsbewustzijn is hierbij cruciaal. Naarmate wij onze bewegingen en haar sensaties bewuster exploreren, ons ademen inzetten, onze stem gebruiken, groeien in oogcontact kunnen wij evolueren naar herstel. Onze sociale vaardigheden worden erdoor versterkt. Bewegingen worden tools om met emoties om te gaan, om ze te reguleren zodat negatieve stress vermindert, een gevoel van veiligheid versterkt wordt en het systeem ontspant. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat dansbewegingen de vagale zenuw beïnvloeden en voor balans en meer levenskwaliteit zorgen. Het goeie nieuws is: je hoeft als deelnemer niks van theorieën te kennen om te ervaren hoe heilzaam je lichaam in beweging kan zijn!! Benieuwd naar meer? https://www.bfp-fbp.be/panorama-danstherapie